Ultralydsscanning

Scanninger af kæledyr

Hos Dyreklinikken Vestergade i Silkeborg foretager vi scanninger af kæledyr, hvilket er til stor hjælp i vores daglige arbejde. En ultralydsscanning bruges til at give et billede af organernes tilstand, som ikke fås ved røntgen eller andre undersøgelser. Ved at bevæge scanneren frem og tilbage over organerne, kan vi få et flerdimensionelt billede af organerne, der hjælper os med at stille den rette diagnose.

Påvisning af sygdomme og drægtighed

Ultralydsscanningen kan bruges til hunde, katte og heste for at påvise drægtighed, og undersøge om fostret er i live. For et sikkert resultat anbefaler vi drægtighedsscanning på hund og kat efter dag 21-28. Heste scannes bedst fra dag 16-18, og scanningen bruges både til at påvise drægtighed samt tilstedeværelse af tvillinger. Udover påvisning af drægtighed, bruger vi hos Dyreklinikken Vestergade ultralydsscanning til at diagnosticere diverse sygdomme og lidelser såsom livmoderbetændelsen. Scanningen forgår oftest på et vågent dyr som en udvidet konsultation, men det kan blive nødvendigt at berolige dyret, hvilket altid aftales med ejeren i den enkelte situation.

Kontakt os og bestil en tid

Har du mistanke om sygdom eller drægtighed ved din hund, kat eller hest, og bor du i Silkeborg eller omegn, er du velkommen til at kontakte Dyreklinikken Vestergade på telefonnummer 86 82 92 82. Vi har desuden døgnvagt med Skægkær Dyreklinik, så du altid kan komme i kontakt med en vagthavende dyrlæge, hvis du står med et akut sygt dyr uden for vores normale åbningstid. Ring blot på ovennævnte nummer, hvor du vil blive viderestillet til den vagthavende dyrlæge.