Menu

Døgnvagt

Døgn- og weekendvagt
Vagtsamarbejde med Skægkær Dyreklinik
Vagttelefon: 86 82 92 82

Øvrige åbningstider
Tryk her for at se de øvrige åbningstider

Gode råd til vintersæsonen

Ømme poter: Vinteren melder snart sin ankomst, og dette medfører nogle udfordringer, man som dyreejer skal være opmærksom på.

For hundenes poter kan det føre til ubehag og irritation, at gå på saltede veje og fliser. Et godt råd kan være at strø med sand eller grus i stedet for salt. Det kan også være en hjælp at smøre din hunds poter med potevoks inden gåturen, samt skylle poterne når i kommer hjem igen.

Har hunden lange uldne hår mellem tæer og trædepuder, er det en god ide at trimme hårene ind på niveau med potens overflade. Dermed undgår hunden at få sammenklumpede isklumper, som sidder fast i hårene og gør ondt at gå på.  

 Shutterstock 345738524

Brækkede kløer: Den frosthårde jord med is og sneklumper giver en større risiko for at hundene brækker deres kløer. Hunden vil slikke på den brækkede klo, og hundens mund er fuld af bakterier. Dermed opstår der ofte en infektion i det levende væv, der bliver blottet, når kloen brækker eller revner, og den kan sprede sig til tåens knogle, som ligger ganske tæt på overfladen.

Hvis din hund har brækket en klo, er det en god ide at få tjekket, om der er grundlag for infektion, for hvis infektionen først har etableret sig i tåens knogle, kan den være svær at bekæmpe.