Menu

Døgnvagt

Døgn- og weekendvagt
Vagtsamarbejde med Skægkær Dyreklinik
Vagttelefon: 86 82 92 82

Øvrige åbningstider
Tryk her for at se de øvrige åbningstider

HUSK nytårsaften falder igen i år d. 31/12

Vinteren nærmer sig, og dette betyder, at Nytåret snart står for døren. Er din hund eller kat bange for fyrværkeri? Så begynd allerede nu at forberede dig.


Der findes forskellige muligheder for at dæmpe angst for fyrværkeri.

Fyrværkeri kan være flot og spændende at se på for mennesker, men for vores kæledyr, kan de pludselige lysglimt og meget høje lyde godt virke skræmmende. Hvis dyret først har opfattet fyrværkeri som noget truende og farligt, er det meget svært at fjerne den association igen. Således er det vigtigt, at man undgår, at hunden eller katten får ubehagelige oplevelser med fyrværkeri.

Vi fraråder, at man har sin hund eller kat udenfor, når der skydes af. Luft hunden godt af inden skyderierne går løs og hold herefter hunden og katten inde og træk gardinerne for. Sæt musikanlægget eller fjernsynet til at spille, så lydene udefra ikke virker så pludselige. Disse tiltag gælder uanset om dyret har vist tegn på angst eller ej. 

Hos nogle hunde og katte, der bor i områder hvor der fyres meget fyrværkeri af, kan det være nødvendigt simpelthen at køre til et sommerhus eller lignende, i et mere øde område, så dyret helt kan slippe for fyrværkeriet.

 

Træning med med lyd-cd

Træning med en cd med fyrværkerilyde er en rigtig god metode til at forebygge udviklingen af nytårsangst. Her fås det bedste resultat, hvis træningen påbegyndes i god tid. Følg anvisningen, der hører med til lyd-cd´en, eller spørg personalet på klinikken, hvordan du skal gå frem.

 

Naturligt virkende angstdæmpende midler

Der findes forskellige naturligt virkende angstdæmpende midler, som ikke er decideret medicin og ikke påvirker bevidsthedsniveauet hos din hund eller kat, men øger deres tolerancetærskel.

Kalm                                                                                                                                                  
Et fodertilskud til hunde og katte og består af naturligt forekommende aminosyrer og vitaminer, der i kombination øger udskillelsen af ”lykkestofferne” serotonin og dopamin. Kalm kan derfor have en gavnlig virkning ved stress, angst, utryghed og nervøsitet, som kan opleves i forbindelse med nytåret. Kalm findes både i tablet- og flydende form. 

 

ADAPTIL og Feliway
ADAPTIL indeholder D.A.P (Dog Appeasing Hormone), som er en syntetisk kopi af de signalstoffer, tæven udskiller til sine hvalpe for at gøre dem rolige og trygge. ADAPTIL findes som et halsbånd, en spray og en diffusor. Halsbåndet virker ved at frigiver feromonerne (signaltofferne) ved hudkontakt. Sprayen skal jævnligt påføres de omgivelser hunden befinder sig i fx dens kurv eller tæppe og diffusoren sættes i stikkontakten, hvor signalstofferne frigives til hele det rum, hvor hunden opholder sig.

Det tilsvarende produkt til katte, hedder Feliway, og indeholder en syntetisk kopi af de kindferomoner, som katten afsætter ved territoriemarkering. Feliway findes som spray og diffusor.

 

De ovenstående produkter kan bruges i kombination med hinanden uden risiko.

 

Angstdæmpende medicin

Er de naturligt virkende angstdæmpende midler ikke nok, har vi forskellige muligheder for at give angstdæmpende medicin. Det er altid en vurdering fra patient til patient hvilken type medicin der vil være at foretrække. Afhængig af hvilken medicin der vælges, kan der, ud over den angstdæmpende effekt, være en lettere beroligende virkning.

Vær opmærksom på, at pga. nye regler fra 2019, skal der søges tilladelse til at bruge den ene type medicin, til den specifikke hund - vær derfor ude i rigtig god tid!

 

”Nytårscocktail”

I tilfælde af at de naturligt virkende angstdæmpende midler og den angstdæmpende medicin ikke har den ønskede effekt, kan man have gavn af en medicinsk cocktail, der virker beroligende på dyret. Vi bruger på klinikken en kombination af forskellige lægemidler, for at opnå den bedste virkning, og der er en behandlings-protokol, der skal følges, hvis man vælger denne mulighed.

 

I december måned, og især i dagene op til nytårsaften er der mange kunder forbi for at få råd og vejledning vedrørende nytårsangst. Vil du undgå køen, så kom forbi klinikken allerede nu, og få en snak om, hvilken løsning der er bedst for dig og din hund eller kat.